Projecten » Applicaties

InZite CMS

Klant: Zite

Projectomschrijving:
Het standaardbeheersysteem waarmee bij Zite gewerkt wordt is InZite CMS, wat een intern ontwikkeld content management systeem is. Toen ik in dienst kwam bij Zite werd de eerste versie hier van gebruikt, ik heb versie 2 ontwikkeld.

InZite CMS gaat uit van de eindgebruiker en niet de techniek, het systeem is zeer intuïtief en werkt voor het toevoegen van de pagina's met een blokken systeem. Men kan als gebruiker verschillende blokken aan een pagina toevoegen, een blok kan een enkelblok of een dubbelblok zijn en bestaat uit tekst of een foto. Er zijn ook andere blokken zoals een formulierblok of een nieuwsblok.

Bij de ontwikkeling van versie twee is het idee achter InZite CMS, het intuïtieve blokkensysteem, blijven bestaan, het heeft qua uiterlijk en gebruiksgemak een flinke update gekregen. Door het gebruik van ajax zijn een aantal handelingen versimpeld of praktischer gemaakt voor gebruik en er zijn een aantal functionaliteiten toegevoegd die dynamisch zijn. Meertaligheid was bijvoorbeeld al een onderdeel van het eerste InZite CMS maar is in versie 2 dynamisch gemaakt waardoor het CMS ook voor de programmeurs makkelijker en efficiënter is neer te zetten.

InZite CMS 2 is geen update van de eerste versie maar een geheel nieuwe ontwikkeld CMS dat alleen stoelt op gedachten achter de eerste versie en heeft deze gedachten doorgetrokken voor nog meer gebruiksvriendelijkheid en gemak. Geprogrammeerd in classic ASP, is gekoppeld aan een mySQL database en maakt ook nog gebruik van ajax, javascript, javascriptcomponenten en ASP-componenten.

Taken in het project: ontwikkeling, onderhoud en doorontwikkeling

Status: intern in gebruik voor meerdere klanten